Cxense Display
3

Stein i lomma

Gjør deg klar for feelgoodkomedie basert på Stones in His Pockets med Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 18 roller!


En Hollywood-film skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med en stor del av lokalbefolkningen har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan reagerer det lille lokalsamfunnet på møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer?

Stones in His Pockets startet som pubteater, og har siden gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden. «Gå og se, og vær forberedt på å le og bli overveldet», skrev pressen etter premieren. Her hjemme husker mange Nationaltheatrets oppsetting med Kåre Conradi og Øystein Røger i rollene, som var på turné med Riksteatret og ble sendt på NRK. 

Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen og Hallvard Holmen (Roy i NRKs Himmelblå) og Øystein Martinsen (Kark i NRKs Vikingane) på scenen, gjør Riksteatret Stones in His Pockets – som opprinnelig foregår i Irland – om til en filminnspilling i Nord-Norge. Erik Poppe har førstehåndskunnskap om hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et intetanende lokalsamfunn til en eneste stor «location». Derfor vil han også vite å ta vare på det skjøre lille alvoret som ligger under humoren.

For til sjuende og sist er Stones in His Pockets kanskje mer aktuell enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper den rett inn i dagens Norge.

Pizzabord og show eller show og julebord?

Vi samarbeider med husets restaurant, Jonas B., og har gleden av å tilby deg to spesialpakker: "Pizzabord og show" (kr. 440,-) eller "Show og julebord" (kr. 660,-). Begge billettkategoriene inkluderer teaterbillett, og det er et begrenset antall plasser. Restauranten holder kun åpent for teatergjester denne kvelden.

Pizzabord og show starter kl. 16 og varer frem til stykket begynner kl. 18. Her får du forsyne deg av Jonas B. sin populære pizzabuffet før du avslutter kvelden med en god treningsøkt for feelgood- og lattermusklene med en herlig teateropplevelse!

Show og julebord starter naturlig nok med teaterstykket kl. 18, etterfulgt av treretters julemeny på Jonas B. Kveldens meny er som følger:

Forrett: Julebruschetta med gravet laks (gravet laks med kremost, dill og sennepssaus med honning)

Hovedrett: Pinnekjøtt (med tradisjonelt tilbehør)

Dessert: Riskrem (med bringebærsaus og brente mandler)

Pressen sier om stykket:

"**** Et fantastisk stykke"
The Herald

"Gå og se det, og vær forberedt på å le og bli overveldet"
Sunday Times

"Best New Comedy"
Laurence Olivier Award 

"Best New Comedy"
Evening Standard Award 

Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.

På scenen
Hallvard Holmen og Øystein Martinsen.

Team
Regissør: Erik Poppe. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Lyddesigner: Benjamin Tveit. Produsent: Rebecca Mathisen


Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

 

_
_
_