Cxense Display
1

Krigshistorisk kveld

Krigshistorieinteresserte ønskes velkommen til en 4-timers kveld i storsalen i Lyngdal kulturhus. Det blir en kveld med høydepunkter på løpene bånd: Bokslipp, premiere på Rudjordshei-filmen og medaljeoverrekkelse. Flere forfattere presenterer sine krigsbøker. Åpning ved stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan. Sang og musikk ved Bjørg og Mardon Åvitsland. Kvelden avsluttes med visning av den nye storslåtte spillefilmen om SOE-agentenes attentatet på Heydrich.

 

Forfatter Magne Haugland presenterer dokumentarboka «Dø, om så det gjelder!». Den handler om SOE-radioagenten Fredrik Aaros fra Søgne. Han deltok på flere oppdrag i Norge og ble høsten 1943 omringet av tyskerne på Rudjordsheia i Lyngdal, hvor han tok sitt eget liv for ikke å bli tatt og torturert av Gestapo.

 

Det blir premiere på filmen «Siste telegram fra Rudjordsheia» av Tor Arild Hopland. Filmen viser Austad Teater sin iscenesettelse av tragedien som skjedde 12.8.1943 i Kvås. DVD-boksen Hopland har lagt inneholder over 5 timer med intervjuer og opptak fra minnemarkeringer på Rudjordsheia.

 

Følgende forfattere kommer også og presenterer sine bøker/DVDer:

Arne O. Hagtvedt: «Olavs saga»

Arne Åmland: «Fars kamp mot nazismen i skolen 1942-1945»

«Lyngdalsboka»

«Fangeleiren ved Kåde på Lista»

Bjarne Borgersen: «Kampen om sannheten»

 

*

 

Varaordfører Michael Stene overrekker en Lister-innvåner Regjeringens krigsminnemedalje.

 

*

 

Norsk kinopremiere på spillefilmen «Mannen med et hjerte av jern». Den dramatiske, sterke og faktabaserte historien om Jan Kubis og Jozef Gabcik som på oppdrag fra SOE drar til Praha for å eliminere Reinhard Heydrich, mannen som planla jødenes holocaust. 

*

Salg og signering av alle bøker og DVDer fra klokka 17.00 og i pausen.

I pausen serveres gratis kringle og kaffe/drikke (så lenge det rekker).

_
_
_