1

Mariann Fjeld-Solberg & Ilmi-Åse Mathiesen presenterer Grieg og Borgstrøm Klassisk: En reise i romantikken

Sopran Mariann Fjeld-Solberg og pianist Ilmi-Åse Mathiesen inviterer til konsert med
noen av Edvard Griegs mest kjente og høyt elskede sanger. I tillegg har de med musikk fra den mer ukjente norske komponisten Hjalmar Borgstrøm; en hemmelig norsk musikkskatt! Vi møter også noen av de europeiske komponistene og strømningene som inspirerte dem- det blir en reise gjennom musikkhistorien.

Programmet presenteres med humor, varme og fengslende historier om komponistene.

Mariann og Ilmi-Åse er en etablert kammermusikkduo. De har en felles lidenskap for romantikkens kammermusikk og har nå et ønske om å hente frem i lyset noen av Hjalmar Borgstrøms aller vakreste sanger, satt i perspektiv av Griegs musikk og den tidens musikkmiljø.

Mariann Fjeld-Solberg er utdannet ved Operahøgskolen i Stockholm. Hun har sunget mye ved Den Norske Opera & Ballett, i roller som Mimì i La Bohème, Pamina i Tryllefløyten og Susanna i Figaros Bryllup, en rolle hun også har gjort ved Norrlandsoperan og under Mattei-Festivalen i Luleå. Hun har gjort roller på Bergen Nasjonale Opera, Folkoperaen i Stockholm og mange flere av Skandinavias operascener. Nylig sang hun rollen Cio-Cio-san i Malmö Operas oppsetning ”Butterfly”. 

Fjeld-Solberg opptrer jevnlig i konsert og har vært solist med orkestre som Nordnorsk Symfoniorkester, Düsseldorfer Symfoniker, St Petersburg Academic Symphony Orchestra, Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester og mange flere. 

Ilmi-Åse Mathiesen er en av Norges unge aktive pianister som kombinerer briljant spill med dyp emosjonell formidling. Hun har studert hos professor Staffan Scheja i Stockholm og for professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Allerede som student debuterte Ilmi-Åse ved Oslo konserthus. Siden har Ilmi-Åse spilt i alle nordiske land, samt England, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia og Sveits. 

I Skandinavia har hennes karriere som solopianist blant annet inkludert konserter på hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus, Festspillene i Piteå, Västerås Konserthus, Waldemarsudde og flere konserthus. Hun har et bredt repertoar og viser sterk interesse for klassiske og romantiske komponister, og også for mindre kjent musikk som risikerer å bli glemt.

Denne konserten ivaretar frydefullt både det humoristiske og dramatiske i den romantiske epoken, på en lett, lekende og energisk måte. 

Les mer om Mariann og Ilmi-Åse ved å følge lenkene nedenfor:

http://mariannfjeldolsen.com/wp/

http://www.solistene.no/ilmise-mathiesen/

_
_
_