Cxense Display
4

Ivar Nygaard: Brudebåten

I Lyngdal organiserer Gustava kvinneforeninger. På Umpumulo begraver Guri sin Tobias og drømmer om erkeengelen Rafael. Han som verner om de elskende. I Bergen samler Louise inn penger til å bygge misjonsskip. Skipet får navnet Elieser etter Abrahams tjener. Han var den som fant Rebecca til Isak, eller var det omvendt?

Med “brudebåten" Elieser reiser Lina, Dorthea og mange andre unge kvinner til misjonsmarken for å giftes, bli lykkelige og kanskje forsvinne i barselfeberens lumske favn. Frances savner sin oberst. Han dro til Isandlwana for å lære Zuluene en lekse, men kom aldri tilbake. På Madagaskar lever minnet om den gale dronningen og på savannen lusker den forfengelige løvinnen.

Det handler om kvinner i den tredje frittstående fortellingen om de norske pionermisjonærene. Kvinner med kall, kvinner med makt og kvinner langt hjemmefra. Ivar Nygaards fortelling er en blanding av faktiske hendelser, hans egne tolkninger og tradisjonelle historier. Bli med på en reise i magien, gleden og tragedien. Den lange og korte veien til hjertene.

_
_
_