1

FNs eldredag 2019

Lyngdal eldreråd arrangerer i samarbeid med Pensjonistforeningen FNs eldredag i Lyngdal kulturhus. Dette har blitt en årlig tradisjon og på programmet i år kan du blant annet få med deg følgende:

Vest Agder Kammerkor

Som et av de ledende vokalensembler mellom Kristiansand og Stavanger, har Vest-Agder kammerkor gitt sangere og publikum i vestre Vest-Agder et kortilbud som ellers finnes mest i større byer. Ensemblet ble startet som et kurs på høyere nivå i samarbeid med Vest-Agder musikkråd. Gjennom sine første 25 år har koret fremført et bredt repertoar som inkluderer egne produksjoner av Handels Messias, Faurés Requiem, Dubois Kristi syv ord på korset, Duke Ellingtons Sacred Concert, Ariel Ramirez Misa Criolla m.m. Korets dirigent fra starten har vært dirigent, komponist, pedagog og organist Bryan D. Breidenthal. Breidenthal skrev sitt avsluttende avhandling på Harvard Universitet om Halfdan Kjerulf og har en omfattende innsikt i Kjerulfs komposisjoner, liv og virke.

Kammerkoret har hatt sangere fra alle Lister kommuner og så langt vest som Jæren og så langt øst som Lillesand. For tiden består koret av sangere fra Lyngdal og Farsund.

Magne Haugland

Magne Haugland er født i 1955, og vokste opp i Lyngdal, nærmere bestemt på gården Prestjord i Austad.

Han gikk på realskole i Lyngdal og på gymnas i Farsund. Han har jobbet som biblioteksjef og kultursjef og er fortiden kulturrådgiver i Søgne kommune.

Magne har alltid vært interessert i historie, og da spesielt i det som skjedde under andre verdenskrig. I 2001 debuterte han med boka «I natt gjelder det!». Den fortalte om Odd Starheim og kaper-operasjon Carhampton som foregikk i Flekkefjord og Lyngdalen. Boka solgte i hele 4 000 eksemplarer.

I 2008 utga han boka «På gjensyn!», som var en sterk skildring av skjebnen til de over 100.000 russiske slavearbeider-fangene i Norge under krigen.

I april i år ble hans siste bok, «Dø, om så det gjelder!», lansert for en fullsatt sal her i Lyngdal kulturhus. Boka handler om Linge-telegrafist Fredrik Aaros fra Søgne, som valgte å ta sitt eget liv da han ble omringet av tyskerne på Rudjordsheia i Kvås.

I kveldens foredrag skal Magne Haugland ta oss med til konsentrasjonsleiren Natzweiler. Til denne leiren kom 6 lyngdøler. Hitler hadde bestemt at de skulle forsvinne i Natzweiler-leiren i «natt og tåke». Magne Haugland vil nå ta oss med på en reise til Natzweiler – 76 år etter at de seks fra Lyngdal ankom denne grusomme leiren.

Konferansier for kvelden er Bjørn Bækkelund, og i tillegg til informasjon fra eldrerådet og pensjonistforeningen vil det også bli litt å bite i. Arrangementet er gratis. Hjertelig velkommen!

 

_
_
_