Forfattermøte Gaute Heivoll

Forfattermøte: Gaute Heivoll
4. november kl.19.00 | Skreli amfi

Forfatterbesøk: Gaute Heivoll (fri entre)

Kl. 19.00 i Skreli amfi. Boksalg og enkel bevertning. Forfatteren i samtale med Petter Røren. Gaute Heivoll er aktuell med romanen «De fem årstidene».

Høsten 2012 får Gaute Heivoll for første gang se de mange filmopptakene bestefaren hans gjorde, like før han døde, våren og sommeren 1978. Der får han se mormoren, sine unge foreldre, og ikke minst seg selv som nyfødt gutt. Men det mest fremtredende i bildene er likevel hagen, som besteforeldrene pleiet med varsomhet og omsorg.

Med disse opptakene som utgangspunkt har Gaute Heivoll med «De fem årstidene» skrevet frem en tapt verden, som tross for sin lille utstrekning, fremstår i all sin prakt og rikdom, og ikke minst, som den livsnødvendighet den var for to aldrende mennesker. Resultatet er blitt en usedvanlig roman. En roman om å beskytte blomstene. En roman om å kjempe mot grevlinger. En roman om å dø. En roman om å elske. Det er en roman om hvor stor en liten verden kan være. Så stor at den til slutt strekker seg femtini ganger rundt jorden.

Pressen om «De fem årstidene»:

Terningkast 6: «Denne boka rører ved leserens hjerte og hvisker noe om hva som er viktig i livet.» 

-          Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Terningkast 5: «Denne romanen viser på mange måter Heivoll på sitt beste. Få kan som ham skrive frem lyder, farger og stemninger i et rolig men samtidig bestemt og distinkt toneleie. Det er nærmest som om natur og omgivelser besjeles» 

-          Sindre Hovdenakk, VG

«...fullkomment magisk.»

-          Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Les mer